Gasztro

Sajtburesz és olasz buresz: 2 szuper házi hamburger

A hamburger, a klasszikus street food ma reneszánszát éli. Luxuséttermek és kis balatoni büfék egyaránt igyekeznek a legjobb hamburgerrel előállni, és bár vannak igazán finom hamburgerek már Magyarországon is, a legjobb mindig a házi készítésű. Amióta Kenderesi Tamás úszó olimpikon megemlítette a sajtbureszt, mi sem nagyon tudunk másra gondolni.

Ha az ominózus úszódöntő óta ti sem nagyon tudtok másra gondolni, csak egy jó sajtbureszre, akkor itt az alkalom, hogy elkészítsétek ezt a házi hamburgert. Ha pedig a sajtos bevált, próbáljátok ki az olaszos hamburgert is: olimpikonok ettől még nem lesztek, de az ízélmény miatt mindenképpen megéri!

Sajtburesz

Sajtburesz és olasz buresz: 2 szuper házi hamburger

“Elfáradtam, rám férne pár sajtburesz”mondta Kenderesi Tamás, miután bronzérmes lett a riói olimpián 200 méter pillangóban. Úgyhogy ma nálunk sajtburESZ készült, amit ezennel a szuper olimpikonoknak, és különösen Kenderesi Tamásnak dedikálok:)”

Az olimpikon tiszteletére készített sajtburesz receptje a Csak a Puffin blogon olvasható.

 

Ciabattaburger húsgolyókkal és mozzarellával, édeskömény-reteksalátával

Sajtburesz és olasz buresz: 2 szuper házi hamburger

Nemrég, a grilles versenyen elereszthettem a fantáziámat. Többféle témában kellett ételeket alkotni, az egyik a hamburger volt. Az első pályaművem az erdőlakóburger volt, sokféle különleges alapanyaggal. A másik olaszos alapokra épült, marinara szósszal, húsgolyókkal és friss salátával tálaltam. Mi nagyon szerettük, nekem ez volt a kedvencem mind közül.

A különleges házi hamburger receptje a Tetovált lány konyhája blogon olvasható.

Még több hamburgeres cikk az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top