1. Túl kicsi edényt használsz
És ez nemcsak azért probléma, mert marha kényelmetlen az egész, hanem azért is, mert tésztád nem fő át egyenletesen, így lehet, hogy helyenként kemény marad, míg másutt egészen szétfő.
2. Nem sózod meg a vizet
A profik szerint a tészta főzővize legyen “olyan sós, mint a tenger”. Ha erről megfelelően gondoskodsz, egyáltalán nem lesz szükséged az utólagos sózásra.
3. Eleve forró vízzel töltöd az edényt
Persze azt gondolod, hogy így majd gyorsabb lesz a tésztafőzés, de nem biztos, hogy megéri. Ha megvárod, míg a hideg víz felforr, biztos lehetsz benne, hogy mindenféle szennyeződéstől mentes lesz a tésztád.
4. Olívaolajat teszel a vízbe
Biztosan nem gondoltad volna, de ez igazából tök fölösleges. Ha megfelelő méretű edényben főzöd, a tésztád úgysem fog összeragadni, szóval minek pazarolnád azt a drága olajat?
5. Leöblíted a kifőtt tésztát
Hacsak nem hideg tésztasalátát készítesz, ne öblítsd le a kifőtt tésztádat. Ha meghagyod a tészta természetes nyálkásságát, sokkal jobban tapadnak majd rá az isteni szószok!