Rizses piláf
Hozzávalók:
- 1 csirkemell, kockára vágva
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa, kockára vágva
- 15 dkg gomba, apróra vágva
- 20 dkg barna rizs
- 3 evőkanál olaj
- 3-4 dl húsleves (kockából is készíthető)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál majoránna
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy nagyobb teflonserpenyőben olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a csirkehúst, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a rizst, a répát, a zúzott fokhagymát, felöntjük a húslevessel, hozzászórjuk a majoránnát. Alacsonyabb lángon 15 percig főzzük, míg a rizsszemek megduzzadnak. Hozzátesszük a gombát, és ellenőrizzük, megpuhult-e a rizs, majd még néhány percig hagyjuk főni. Levesszük a tűzről, és fedő alatt még hagyjuk néhány percig párolódni.
Apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.