Paradicsomos-mascarponés fusilli bazsalikommal
Hozzávalók:
- 2 gerezd (reszelt) fokhagyma
- 25 dkg koktélparadicsom
- 40 dkg-os hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
- 20 dkg mascarpone
- 1,5 dl passzírozott paradicsom
- 30 dkg csirkemell
- 1 csokor aprított bazsalikom
- kevés olívaolaj
- só, bors
- 50 dkg fusili tészta
Elkészítés
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben néhány perc alatt megsütjük. A serpenyőből kivéve tányérra tesszük, kisebb darabokra vágjuk.
A koktélparadicsomokat egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és 220°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
Közben egy serpenyőben a reszelt fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk. Hozzákeverjük a hámozott, darabolt paradicsomot, valamint a passzírozott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk. Néhány percig főzzük, végül belekeverjük a mascarponét.
A szósz elkészítése közben a tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük.
A paradicsomos-mascarponés szószhoz a tészta főzőlevéből adunk 2-3 evőkanállal, majd a kifőtt tésztát, a csirkemellet és az aprított bazsalikomot is hozzáadjuk. Az egészet jól elkeverjük.
A sütőből kivett koktélparadicsomokat tálaláskor halmozzuk a tésztára.
A receptet Szűcs Réka, az Ízből tíz bloggere készítette.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Lengyel palacsinta – gyorsan valami finomat vacsorára
- Ez lesz a kedvenc gyors vacsorád! Csípős csirkeszárny
- Gyors vacsora: sajtos töltött gomba