Tudtad, hogy az édesburgonya sokkal kevésbé hizlal, mint a sima krumpli? Igaz, ízében és megjelenésében inkább a sütőtökre hasonlít, mégis jó választás lehet, ha néha lecseréled rá a krumplit. Például ahelyett, hogy sült krumplit nassolnál, számos ínycsiklandó ropogtatnivalót készíthetsz az édesburgonyából is! Most egy pikáns, baconnal és hagymával töltött recept elkészítésébe avatunk be.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g édesburgonya felkockázva
- 1 ek. vaj
- egy csapott kanálnyi tejföl vagy zsíros tejszín
- hagymás só
- bors
- szerencsendió
- natúr krémsajt
- 2 szelet bacon, felaprítva
- 1 újhagyma felaprítva
- 50 g liszt
- 2 tojássárgája
- 50 g zsemlemorzsa
- növényi olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Sós vízben főzd 10-15 percig az édesburgonyát.
- Ha megfőtt, dobd rá a vajat és a tejfölt/tejszínt. Készíts belőle pürét.
- Keverd el benne a fűszereket: a hagymás sót, a borsot és a szerecsendiót. Hagyd állni egy órán át.
- Formázz belőle golyókat, amiket aztán lapíts ki, hogy bele tudd tenni a sajtot, a bacont és a hagymát. Ezután gyúrd vissza golyó formára, majd hagyd még állni 30 percet.
- Nincs más hátra, mint a panírozás és a sütés (170 fokos olajban, körülbelül 2 percig). Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty