Gasztro

Ez a világ legbrutálisabb kávéja

A szuperkávéból akár egy fél pohárnyi adag is halálos lehet, mégis árulják.

Az ausztráliai Adelaide egyik kávézójában árulják a világ legbrutálisabb kávéját, melyben nyolcvanszor (!) annyi koffein van, mint egy normál presszókávéban.

A szuperkávé akár 12–18 órán keresztül is ébren tart, viszont nem szabad gyorsan felhörpinteni. Ha valaki az egészet meg akarja inni, jobban teszi, ha négy óra alatt, apránként kortyolgatja el.

A vérnyomás- vagy  szívproblémákkal küzdőket viszont figyelmeztetik, hogy ne igyanak ebből a kávéból, számukra ugyanis már egy fél adag elfogyasztása is halálos lehet.

Ez a világ legbrutálisabb kávéja

A kávézó tulajdonosa, Steve Benington elmondta: a szuperkávé ötlete akkor fogalmazódott meg benne, amikor egy kórházi nővér egy váratlan éjszakai műszak előtt olyan erős kávét rendelt, ami ébren tartja majd.

Az Adelaide-i Fenékbe rúgó névre keresztelt itallal Benington szerint csak az a baj, hogy túl jó az íze ahhoz, hogy kellőképpen lassan fogyasszák el.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top