Szuper nutellás édességek

nlc | 2016. Szeptember 04.
Utálod a korán kelést, nehéz visszaszokni a sűrű hétköznapokba, és úgy egyébként azt kívánod, bárcsak lenne még két hét a nyári szünetből? Akkor van egy jó meg egy rossz hírünk. A rossz hír az, hogy a nyári szünetnek tényleg vége, ezen nem tudunk segíteni, a jó hír viszont az, hogy pont az ilyen esetekre találták ki a nutellás édességeket, hoztunk is most 10 szuper példányt, hogy kicsit feldobjuk a hétvégéteket.

A nyár úgyis inkább a könnyed, gyümölcsös édességekről szólt, most, hogy vissza kell rázódni a mókuskerékbe, jobb, ha igazi nagyágyúra bízzuk magunkat, és bevetjük a kedvenc nutellás édességeket. A nutellás kebab és a nutellás burger kicsit merésznek tűnik, de ha ezek az alábbi sütik sem dobnak fel, akkor még mindig ott a nutellás likőr!

Nutellás-málnás csokitorta

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):

A tésztához:

A nutellás krémhez – ez duplázható is:)

A tetejére:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű (szilikon) tortaformát. A tésztához való 200 g csokit megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A málnát kiolvasztjuk és lecsepegtetjük.

2. A vajat megolvasztjuk és kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Hozzáadjuk a Nutellát és az olvasztott csokit, és jól elkeverjük.

3. Jöhet a liszt és a darált mandula, azokat is elkeverjük benne, és a kész masszát a tortaformába öntjük. Beleszórjuk a málnát és sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba) és hagyjuk kihűlni.

4. Míg hűl a torta, elkészítjük a krémet: a 100 g csokit megolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a Nutellát, a tejfölt és az olvadt csokoládét és alaposan összekeverjük. A krémet minimum 30 percre hűtőbe tesszük.

5. Ha kihűlt a sütemény és a krém is megdermedt egy picit, akkor összeállítjuk a tortát: a tortát félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a nutellás-csokis krém 2/3-ával, ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejére rákenjük a maradék krémet.

6. Apróra vágott sótlan mogyoróval megszórjuk, tetejét friss málnával rakjuk ki, hogy még szebb legyen. 🙂

Nutellás-mogyorós brownie

Hozzávalók kb: 20×20 cm-es sütőtálhoz:

A recept a Csak a Puffin blogon olvasható.

Kávés-nutellás tekercs

Hozzávalók: 
• 33 mini babapiskóta
• 250 g mascarpone
• 2 púpos ek. Nutella
• 50 ml presszókávé
• 50 ml tej
• 1 ek. mogyorólikőr
• 3 ek. kókuszreszelék

A recept a Tavola in Piazza blogon olvasható.

Nutellás keksz

 

Hozzávalók 4 személyre:

  1. Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.
  2. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre.
  3. A vajat és a Nutella krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
  4. Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe.
  5. A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
  6. Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.
  7.  Süssük 8-10 percig.
  8. Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a kekszek, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.

Nutellás rolád

Hozzávalók 1 rúdhoz:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. A tejszínt az elektromos habverő lapátjaival együtt tegyük a mélyhűtőbe 10 percre.
3. A tojásokat és a cukrot habverővel keverjük fehéredésig. Apránként adagoljuk hozzá a lisztet.
4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a sóval, majd egy spatulával óvatosan kevergetve dolgozzuk bele a masszába.
5. A tésztát öntsük sütőpapírral teljesen kibélelt, téglalap alakú tepsibe, és süssük 12–15 percig.
6. A piskótát borítsuk nedves konyharuhára, fedjük le egy másik nedves törlővel, és hagyjuk kihűlni.
7. Verjük fel a kihűlt tejszínt a porcukorral és a habfixszel. Adjuk hozzá a NUTELLA®-krémet, és verjük tovább.
8. Amikor a piskóta kihűlt, spatulával kenjük rá a csokoládés habot, és tekerjük fel.
Burkoljuk háztartási fóliába, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Villámgyors nutellás falatok

Hozzávalók:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral.

A mélyhűtött leveles tésztát hagyd kiolvadni. Tedd egymásra a két kihajtogatott lapot, kissé nyújtsd ki, csillag vagy kerek formákat szúrj ki belőlük. A megmaradt tésztát gyúrd össze, ismét nyújtsd vékonyra, és szúrj belőle formákat. Ismételd a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.

Helyezd a süteményt a tepsire, közepükbe ujjaddal készítsd mélyedést. A felvert tojással kend meg a formákat. Kiskanálnyi Nutellával töltsd meg a mélyedéseket.

Told a szuperegyszerű sütit a sütőbe, és kb. 20 perc alatt süsd szép pirosra. Közvetlenül a tálalás előtt szórd meg kevés porcukorral.

 

 

Nutellás túró rudi krém házilag

Hozzávalók 2-4 adaghoz:

1. A túrót, a porcukrot és a citrom reszelt héját alaposan elkeverjük. Adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi tejszínt is.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a túrós keveréket és elkeverjük – lehetőleg úgy, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
3. A Nutellát enyhén megolvasztjuk, a mogyorót durvára vágjuk.
4. A habot/krémet poharakba adagoljuk: egy réteg túrókrémre kevés Nutellát kanalazunk, majd ismét túrókrém következik és a tetejére ismét Nutella. Durvára vágott mogyoróval megszórva azonnal tálaljuk (ha hűtőbe tesszük, a Nutella megdermed, nehezebb lesz kanalazni).

Nutellás kalács

Hozzávalók (26 cm-es formába):

A recept a Bonnie konyhája blogon folytatódik.

Nutellás pohárkrém grillázzsal

Hozzávalók:

A grillázshoz:

A krémhez:

Teflonserpenyőbe szórjuk a mogyorót, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett elkezdjük karamellizálni. Amikor a massza folyékonnyá válik, egy olajjal vékonyan megkent alufóliára öntjük, és megvárjuk, míg megszilárdul. Ha kihűlt, lehúzzuk a fóliáról, és összetörjük a grillázst.

A krémhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd a maradék tejben elkeverjük a pudingport, és a tejhez öntjük. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett kézi habverővel besűrítjük. Az így kapott pudingot kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vajat, a másikba a nutellát. A krémeket rétegezve pohárba töltjük úgy, hogy a rétegek közé kukoricapelyhet és grillázst szórunk. A tetejét is grillázsdarabkákkal díszítjük.

Tipp: a kukoricapelyhet helyettesíthetjük apróra tördelt keksszel vagy babapiskótával is.

Banános-nutellás süti

Hozzávalók:

A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.

Még több nutellás recept:

Exit mobile version