A nyár úgyis inkább a könnyed, gyümölcsös édességekről szólt, most, hogy vissza kell rázódni a mókuskerékbe, jobb, ha igazi nagyágyúra bízzuk magunkat, és bevetjük a kedvenc nutellás édességeket. A nutellás kebab és a nutellás burger kicsit merésznek tűnik, de ha ezek az alábbi sütik sem dobnak fel, akkor még mindig ott a nutellás likőr!
Nutellás-málnás csokitorta
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):
A tésztához:
- 225 g vaj
- 150 g cukor
- 6 tojás
- 200 g étcsoki
- 100 g Nutella
- 50 g darált mandula
- 130 g liszt
- 100 g málna (mirelit, kiolvasztva)
A nutellás krémhez – ez duplázható is:)
- 125 g vaj
- 90 g porcukor
- 4 ek. Nutella
- fél dl tejföl
- 100 g étcsokoládé
A tetejére:
- 5-10 dkg sótlan mogyoró apróra vágva
- 5 dkg málna
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű (szilikon) tortaformát. A tésztához való 200 g csokit megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A málnát kiolvasztjuk és lecsepegtetjük.
2. A vajat megolvasztjuk és kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Hozzáadjuk a Nutellát és az olvasztott csokit, és jól elkeverjük.
3. Jöhet a liszt és a darált mandula, azokat is elkeverjük benne, és a kész masszát a tortaformába öntjük. Beleszórjuk a málnát és sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba) és hagyjuk kihűlni.
4. Míg hűl a torta, elkészítjük a krémet: a 100 g csokit megolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a Nutellát, a tejfölt és az olvadt csokoládét és alaposan összekeverjük. A krémet minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
5. Ha kihűlt a sütemény és a krém is megdermedt egy picit, akkor összeállítjuk a tortát: a tortát félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a nutellás-csokis krém 2/3-ával, ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejére rákenjük a maradék krémet.
6. Apróra vágott sótlan mogyoróval megszórjuk, tetejét friss málnával rakjuk ki, hogy még szebb legyen. 🙂
Nutellás-mogyorós brownie
Hozzávalók kb: 20×20 cm-es sütőtálhoz:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg puha vaj
- 9 dkg búzaliszt
- 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg Nutella
- 12-15 dkg sótlan földimogyoró
A recept a Csak a Puffin blogon olvasható.
Kávés-nutellás tekercs
Hozzávalók:
• 33 mini babapiskóta
• 250 g mascarpone
• 2 púpos ek. Nutella
• 50 ml presszókávé
• 50 ml tej
• 1 ek. mogyorólikőr
• 3 ek. kókuszreszelék
A recept a Tavola in Piazza blogon olvasható.
Nutellás keksz
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g liszt
- 125 g cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 100 g vaj
- fél zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 125 g (világos) nádcukor
- 100 g étcsokoládé cseppek
- 50 g Nutella
- Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.
- Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre.
- A vajat és a Nutella krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
- Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe.
- A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
- Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.
- Süssük 8-10 percig.
- Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a kekszek, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.
Nutellás rolád
Hozzávalók 1 rúdhoz:
- 120 g liszt
- 120 g (finom szemcséjű) cukor
- 1 csipet só
- 4 (kettéválasztva) tojás
- 2 dl (zsírdús) habtejszín
- 2 ek. porcukor
- 3 ek. NUTELLA
- 1 zacskó habfix
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. A tejszínt az elektromos habverő lapátjaival együtt tegyük a mélyhűtőbe 10 percre.
3. A tojásokat és a cukrot habverővel keverjük fehéredésig. Apránként adagoljuk hozzá a lisztet.
4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a sóval, majd egy spatulával óvatosan kevergetve dolgozzuk bele a masszába.
5. A tésztát öntsük sütőpapírral teljesen kibélelt, téglalap alakú tepsibe, és süssük 12–15 percig.
6. A piskótát borítsuk nedves konyharuhára, fedjük le egy másik nedves törlővel, és hagyjuk kihűlni.
7. Verjük fel a kihűlt tejszínt a porcukorral és a habfixszel. Adjuk hozzá a NUTELLA®-krémet, és verjük tovább.
8. Amikor a piskóta kihűlt, spatulával kenjük rá a csokoládés habot, és tekerjük fel.
Burkoljuk háztartási fóliába, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Villámgyors nutellás falatok
Hozzávalók:
- 2 rúd leveles tészta (lehet mélyhűtött és friss)
- 1 tojás
- Nutella
- porcukor
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral.
A mélyhűtött leveles tésztát hagyd kiolvadni. Tedd egymásra a két kihajtogatott lapot, kissé nyújtsd ki, csillag vagy kerek formákat szúrj ki belőlük. A megmaradt tésztát gyúrd össze, ismét nyújtsd vékonyra, és szúrj belőle formákat. Ismételd a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.
Helyezd a süteményt a tepsire, közepükbe ujjaddal készítsd mélyedést. A felvert tojással kend meg a formákat. Kiskanálnyi Nutellával töltsd meg a mélyedéseket.
Told a szuperegyszerű sütit a sütőbe, és kb. 20 perc alatt süsd szép pirosra. Közvetlenül a tálalás előtt szórd meg kevés porcukorral.
Nutellás túró rudi krém házilag
Hozzávalók 2-4 adaghoz:
- 25 dkg túró
- 3 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl hideg tejszín
- 10-12 dkg Nutella
- 5 dkg sótlan földimogyoró
1. A túrót, a porcukrot és a citrom reszelt héját alaposan elkeverjük. Adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi tejszínt is.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a túrós keveréket és elkeverjük – lehetőleg úgy, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
3. A Nutellát enyhén megolvasztjuk, a mogyorót durvára vágjuk.
4. A habot/krémet poharakba adagoljuk: egy réteg túrókrémre kevés Nutellát kanalazunk, majd ismét túrókrém következik és a tetejére ismét Nutella. Durvára vágott mogyoróval megszórva azonnal tálaljuk (ha hűtőbe tesszük, a Nutella megdermed, nehezebb lesz kanalazni).
Nutellás kalács
Hozzávalók (26 cm-es formába):
- 2,5 dl tej
- 1 egész tojás
- 1 tojásfehérje
- csipet só
- 4 ek. cukor
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája egy kis vízzel a tetejére, és egy csipet kristálycukor
- Nutella, vagy bármilyen mogyorókrém a tetejére
A recept a Bonnie konyhája blogon folytatódik.
Nutellás pohárkrém grillázzsal
Hozzávalók:
A grillázshoz:
- egy marék apró darabokra tört mogyoró
- 3-4 ek. kristálycukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- fél liter tej
- 3 ek. cukor
- 2 dkg vaj
- 3 ek. nutella
- 1 marék kukoricapehely
Teflonserpenyőbe szórjuk a mogyorót, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett elkezdjük karamellizálni. Amikor a massza folyékonnyá válik, egy olajjal vékonyan megkent alufóliára öntjük, és megvárjuk, míg megszilárdul. Ha kihűlt, lehúzzuk a fóliáról, és összetörjük a grillázst.
A krémhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd a maradék tejben elkeverjük a pudingport, és a tejhez öntjük. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett kézi habverővel besűrítjük. Az így kapott pudingot kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vajat, a másikba a nutellát. A krémeket rétegezve pohárba töltjük úgy, hogy a rétegek közé kukoricapelyhet és grillázst szórunk. A tetejét is grillázsdarabkákkal díszítjük.
Tipp: a kukoricapelyhet helyettesíthetjük apróra tördelt keksszel vagy babapiskótával is.
Banános-nutellás süti
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj (+ a tepsihez)
- 25 dkg liszt (+ a tepsihez)
- 2 tojás
- 20 dkg barna cukor
- 2 (túl)érett banán (a díszítéshez további kettő, nem túlérett)
- 6 dkg tejföl
- 2 tk. sütőpor
- ½ tk. szódabikarbóna
- 15 dkg nutella
- 1 tk. só
A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.
Még több nutellás recept:
- Így készíts Nutella-fagyit 2 hozzávalóból
- Diós-nutellás keksz házilag 20 perc alatt
- 5 ellenállhatatlan nutellás finomság