Beindult a tanév, visszatértünk a munkába, vagyis egyre többször kell gyorsan, finomat és kiadósat rögtönöznünk a konyhában. A gyors vacsorák legpraktikusabb hozzávalói pedig nem mások, mint a csirke és a tészta. Hogy ne váljanak unalmassá, dobjuk fel őket, például gombával és isteni krémes szósszal, ahogy a most következő egyszerű egytálétel receptjében is látható.
Krémes, gombás-csirkés tészta
Hozzávalók:
6 adaghoz:
- 3 ek. olívaolaj
- 680 g csirkemellfilé vékony csíkokra vágva
- 2 bögrényi csiperkegomba felszeletelve
- 1 hagyma felszeletelve
- 3 bögre csirkeleves alaplé
- 1 és 1/2 bögrényi zsíros tejszín
- 1 bögre likőrbor
- 3 bögrényi nyers penne tészta
- 1 bögre reszelt parmezán
- só, bors
- friss petrezselyem
Elkészítés:
- Olívaolajon süsd át a csirkemelleket, sózd, borsozd.
- Szintén olívaolajon pirítsd át a gombát és a hagymát, sóval, borssal, egy nagy lábosban. Add hozzá a csirkét.
- Öntsd fel húsleves alaplével, add hozzá a tejszínt, a likőrbort, majd a tésztát. Hagyd fedő alatt kis lángon addig, amíg a tészta meg nem puhul.
- Szórd rá a parmezánt, majd tálalás előtt hintsd meg petrezselyemmel. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty