nlc.hu
Gasztro
A hétvége kedvence: habos szilvás süti

A hétvége kedvence: habos szilvás süti

Nem lehet megunni a szilvás sütiket. A hétvégi kedvencünk ez a habos szilvás lett, ami olyan mennyei finom, hogy biztosan előkerül még újra és újra, amíg csak friss szilva van a piacon. Előre szólunk, hogy addiktív!

Habos szilvás

Tészta:

  • 1 csésze + 2 ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1/4 tk. só
  • 3-4 ek. víz
  • 6 ek. vaj

Töltelék:

  • 1/3 csésze cukor
  • 3 ek. víz
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 4 szem szilva
  • 1 tk. mandulaaroma

Tojáshab:

  • 1/3 csésze cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1/4 csésze víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő105 perc
Nehézségi szintnehéz

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat gyorsan összedolgozzuk, nem baj, ha a tészta morzsalékos, a hűtőben összeáll. Majd minimum egy órára hűtőbe tesszük. A szilvát feldaraboljuk, és cukorral, valamint a vaníliás cukorral összerottyantjuk, majd hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt és az aromát. A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a vízzel elkevert cukrot és a vaníliás cukrot. A tésztával kibélelünk több kicsi vagy egy nagyobb sütőformát, majd 180 fokos sütőben 5-6 percig elősütjük. Ha ezzel megvagyunk, mehet bele a szilva, és habzsákból nyomjuk rá a fehérjehabot. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük pirosra.

 

 

 

Még több szilvás recept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top