Gasztro

Egy édes, egy sós: két finom őszi leves a hétvégére

Leveses a család, de már unjátok a húslevest, és a hideg gyümölcslevesek helyett is ennétek már valami mást? Akkor próbáljatok ki valami újdonságot! Hoztunk egy sós és egy édes őszi levest is.

 

Sült fokhagyma krémleves

Egy édes, egy sós: két finom őszi leves a hétvégére

Mikor már négyből hárman napok óta köhögtünk, úgy döntöttem, hogy bevetem a nehéztüzérséget, az antibiotikumot. Természetesen, nem a patikában kaphatóra gondoltam.

Fokhagymás leves receptje már van a blogon, most azonban úgy éreztem, valami brutálisabbra van szükségünk. Ezért öt fej fokhagymánál alább nem adtam. Szerintem a város vámpírtalanítását (yes, van ilyen szó) is megoldottam egy időre.

A leves receptje a Tétova ínyenc blogon olvasható.

 

Sültszilva-krémleves

Egy édes, egy sós: két finom őszi leves a hétvégére

Süss levest! Nem vagyok egy nagy levesező, én tulajdonképpen simán ellennék/elvagyok leves nélkül. Éppen ezért eddig még csak gyümölcsleveseket készítettem, mert azok azért jó hidegen simán lecsúsznak  Volt a blogon már banános körteleves, alma-kivileves pirított dióval, citromleves habgaluskával és hideg kivileves is, épp ideje volt elkészíteni most szilvával is. Ennek most az adja a különlegességét, hogy a szilvát előtte meg kell sütni, ami ugyan hosszabbítja a munkafolyamatot, de higgyétek el, megéri, mert nagyon finom, kicsit karamellizált zamatot ad a levesnek.

A recept a Konyhalál blogon olvasható.

 

Még több leves az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top