Készítsd el ezt a gazdag, tojásos-zöldséges egytálételt, amit nyugodtan fogyaszthatsz reggelire is. A zöldségekben rengeteg a tápanyag és a vitamin, a tojás pedig egy reggeliből sem hiányozhat, és különben is, miért ne lehetne egy ilyen gazdag, tartalmas fogással indítani a napod?
Hozzávalók (4 főre):
- fél kiló kelbimbó
- fél kiló édesburgonya
- 2 ek. olívaolaj
- 4 tojás
- 2 ek. harissa
- 3 ek. almaecet
- 1 csésze rukkola
Elkészítés:
- 1. Vágjuk félbe a kelbimbókat, kockázzuk fel az édesburgonyát!
- 2. Egy sütőpapírral beterített tepsibe szórjuk el a kelbimbókat és az édesburgonyát is – 20 perc alatt süssük őket aranybarnára!
- 3. Egy kis tálban keverjük össze a harrisát az olívaolajjal és az almaecettel!
- 4. Készítsünk tükörtojást vagy buggyantott tojást (ahogy jobban szeretjük).
- 5. A tálaláshoz halmozzuk a sült zöldségeket egy tálba, szórjunk rájuk rukkolát, majd helyezzünk rá egy tojást! Végül az egészet öntözzük meg a korábban összekevert szósszal!