Gasztro

Gyors vega vacsora: bazsalikomos tarhonyával töltött paradicsom

Ha ma este már csak egy gyors vacsorára van időd, és azt sem bánod – vagy esetleg külön örülsz –, hogy hús sincs benne, akkor ez a bazsalikomos tarhonyával töltött paradicsom ideális lesz.

Bazsalikomos tarhonyával töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • kevés só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 15 dkg tarhonya
Kategóriavacsora
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tarhonyát az olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Fedővel letakarva 10 perc alatt készre főzzük. 

Közben a fokhagymákat lereszeljük, a bazsalikomot felaprítjuk. 

A megfőtt tésztát ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a bazsalikomot.

A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. 

A paradicsomokat megtöltjük a bazsalikomos tarhonyával.

200-220 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

 

 A receptet Szűcs Réka, az Ízből tíz bloggere készítette.

Még több gyors vacsorarecept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top