
A lazactól nemcsak a bőröd lesz ragyogóbb és a fogyókúrád sikeresebb, de még a szíved egészségének is jót teszel, ha minél többször belakmározol ebből az isteni halból! Mutatunk négyféle, izgalmas elkészítési módot, amihez csupa hasonlóan egészséges hozzávalóra lesz szükség – így biztosan nem unsz majd rá a lazacra.
1. Avokádós lime-os lazac

Hozzávalók:
- 170 g lazacfilé
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- olívaolaj
- só, bors
- 1/2 teáskanál paprika
A szószhoz:
- 1 avokádó felkockázva
- 1/4 lila hagyma felkockázva
- 1 ek. koriander
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors
- 1 ek. lime
2. Paradicsomos pestós lazac

Hozzávalók:
- 170 g lazacfilé
- 2 cukkini, felkarikázva
- olívaolaj
- só, bors
- 10 szem koktélparadicsom
- 3 ek. pesto
3. Mézes-szójás lazac

Hozzávalók:
- 170 g lazacfilé
- 2 csészényi brokkoli
- olívaolaj
- só, bors
- 1 ek. zöldhagyma
A szószhoz:
- 1 tk. fokhagyma
- 1 tk. gyömbér
- 1/4 tk. bors
- 1 ek. szójaszósz
- 1 ek. méz
4. Ropogós parmezánbundás lazac

Hozzávalók:
- 170 g lazacfilé
- 180 g spárga
- olívaolaj
- só, bors
- 1 tojás
A parmezánmorzsához:
- 1/4 csésze zsemlemorzsa
- 1/4 csésze reszelt parmezán
- 1 ek. petrezselyem
- csipet só
A négy recept elkészítését nézd meg ezen a videón!
Forrás: Goodful