1. Csirke
A magas fehérjetartalmú húsok, mint például a csirke több emésztési problémát is okozhat, ha egy-két nap után újramelegítjük.
A legjobb módja a megmaradt hús elfogyasztásának, ha hideg salátába vagy szendvicsbe tesszük.
2. Spenót
A spenót, mint számos leveles zöldség, gazdag vasban, és tele van nitrátokkal. Ha újramelegítjük, ezek a nitrátok nitritekké változhatnak, illetve egyéb rákkeltő anyagokká.
3. Tojás
Ez a fehérjében gazdag reggeli ételt sem szabad újramelegíteni. Hiszen ennek hatására mérgező anyagok szabadulhatnak fel, s ez könnyen komoly bántalmakat okozhat az emésztőrendszerben.
4. Gomba
Fehérje-összetétele miatt ajánlatos lenne még aznap elfogyasztani, amikor készült.
Mielőtt gombát főzöl, gondold át, hogy el tudod-e fogyasztani aznap, ha nem, jobb, ha inkább kisebb mennyiségben készíted el.
5. Rizs
Az amerikai Food Standards Agency szerint, aki szobahőmérsékleten tárolt rizst fogyaszt, könnyen kaphat ételmérgezést, mert a rizsben található baktériumok továbbra is jelen vannak még akár az újramelegítés után is.
6. Fehérrépa
A fehérrépa gyakori összetevője a levesnek, pedig nagy mennyiségben található benne nitrát, ami könnyen mérgezést okozhat az újramelegítés után.
7. Olaj
Az olyan olajoknak, mint a szőlőmag, dió, avokádó, mogyoró és lenmag olaja, nagyon alacsony az égéspontja, nem ajánlatos melegíteni őket, mert könnyen avasodnak.
Ezért ne használjuk őket, sütésre vagy főzésre, inkább csak ízesítőnek hideg salátákhoz.
8. Cékla
A cékla hasonlóan gazdag nitrátokban, mint a spenót.
Újramelegítése sok bajt okozhat, ezért a legjobb, ha a maradék céklát hidegen esszük.
9. Saláta
A zöld leveles zöldségekről általában elmondhatjuk, hogy az a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk őket.
Főzzük persze, ha mindenképpen azt szeretnénk, de soha ne melegítsük újra, mert olyan nagy mennyiségű nitrátot tartalmaznak, hogy komoly bajt okozhatnak.
10. Burgonya
A burgonya igen tápláló étel, de elveszíti tápértékét, ha hosszú ideig hagyjuk állni szobahőmérsékleten.
A krumpli olyan komoly betegségeket okozhat, mint például a az ételmérgezés.
Forrás: msn.com