Egyszerűen imádjuk az édesburgonyát: lassan felszívódó szénhidrát, nem emeli magasba a vércukorszintet, sokkal kevésbé hizlal, mint a sima krumpli, ráadásul C-vitaminban és béta-karotinban is gazdag. Ám mindezen áldásos tulajdonságai eltörpülnek amellett, hogy isteni finom íze van! Ha egy izgalmas körettel villantanál a hagyományos húsételek mellé, az édesburgonya kiváló választás lesz. Az alábbi receptből megtudhatod, hogyan készítsd el pofonegyszerűen, mégis izgalmasan.
Mézes édesburgonya a sütőből
Hozzávalók:
- 500 g édesburgonya, meghámozva, 2-3 centis kockákra vágva
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál méz
- 3-4 csipetnyi fahéj
Elkészítés:
- A sütőt melegítsd elő 190 fokra.
- Egy tálban keverd össze az édesburgonya-kockákat a vajjal, a mézzel és a fahéjjal.
- Egy sütőpapírral borított tepsin oszlasd el a kockákat, majd tedd sütőbe 30 percre. Melegen tálald.
Forrás: RasaMalaysia