Szögezzünk le valamit: egy doboz salátalevéllel, répával és zellerrel még senki nem lakott jól. Egy ilyen nullkalóriás salátával sokkal inkább szabotálod a fogyókúrád, mintha egy kiadós, minden földi jóval megpakolt salátát ebédelnél – és végül délután négy óra magasságában kopogó szemekkel meredsz a csokiautomatára. Egy saláta nem a fehérjétől vagy a vitaminoktól lesz laktató: ezek mellé ugyanúgy kell, hogy kerüljön szénhidrát és zsír is. Lássuk, melyik az az öt egészséges összetevő, ami minden szükséges tápanyagot hozzáad a salátádhoz – anélkül, hogy jelentősen megdobná a kalóriák számát.
A zöld salátaféléhez, paprikához, paradicsomhoz adj hozzá ezekből:
- Szénhidrát: teljes kiőrlésű gabonaféle, például quinoa
- Egészséges zsír: avokádó
- Fehérje: bab vagy csicseriborsó
- Szénhidrát, cukor: gyümölcs, például eper
- Egészséges zsírok, szénhidrát: magok (dió, napraforgó, tökmag)
Forrás: Popsugar