A gyerekek kedvenc ételei között tuti toplistásak csirkefalatok. A most következő változatért pedig nemcsak ők lesznek oda, hanem a felnőttek is: a csirkemellek ugyanis fűszeres, ropogós bundát kapnak, az elkészítésük viszont semmivel sem bonyolultabb, mint egy hagyományos rántott húsé. Olyannyira egyszerűen készülnek, hogy akár a gyerkőcök is besegíthetnek! Íme:
Parmezánbundás csirkecsíkok
Hozzávalók:
6 adaghoz
- 3 csirkemellfilé, csíkokra vágva
- só, bors
- fél csésze liszt
- negyed kk. fokhagymapor
- negyed kk. hagymapor
- 1 kk. paprika
- 2 kk. olasz fűszerkeverék
- 3 tojás
- 1 csésze zsemlemorzsa
- fél csésze reszelt parmezán
Elkészítés:
- Csíkozd fel a csirkemelleket, sózd, borsozd őket.
- Egy légmentesen zárható zacskóba szórd bele a lisztet, majd add hozzá a fűszereket és rázd össze! Ezután a csirkecsíkokat is tedd a zacskóba, és ismét rázd össze, hogy jól átjárja őket a bunda.
- Ezután a csirkéket forgasd meg a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsás-parmezános keverékben.
- Tedd a bepanírozott csirkecsíkokat egy kivajazott/kiolajozott serpenyőre, majd mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe, 35-40 percre. Félidőben fordíts rajtuk egyet.
Forrás: Tasty