Ha a hideg idő érkeztével párhuzamosan egyre jobban kívánod a sütiket, ne ijedj meg, nem vagy egyedül! A vágynak azonban nem engedhetünk minden alkalommal – hacsak nem akarunk gőzerővel a pluszkilók leadásán dolgozni pár hónap múlva. Ezért nem árt már az ősz kezdetén betárazni olyan egészséges sütireceptekből, amikből egy kicsit bátrabban falatozhatunk. A következő recept a szuperegészséges zabkása sült változata, ami pont olyan finom, mint egy valódi muffin. Már mutatjuk is, hogyan készítheted el.
Banános zabkásamuffin
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 3 csésze zabpehely
- 2 evőkanál barna cukor
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csészényi összenyomkodott banán
- 2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília
- 2 csésze sovány tej
- 2 evőkanál csokichips
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a zabot, a barna cukrot, a sót, a fahéjat és a sütőport.
- Egy másik tálban keverd össze alaposan a banánt, az olajat, a tojásokat és a vaníliát. Végül keverd hozzá a tejet is.
- Öntsd a folyadékot a zabos keverékre, és keverd el alaposan. Nem baj, ha leveses marad.
- Töltsd a kivajazott, vagy papírral borított muffinformákba a tésztát, majd szórd meg őket csokichipsszel.
- 175 fokos sütőben 20-25 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz a tetejük. 5-10 percet hagyd hűlni, és már élvezheted is!
Forrás: Pinterest