Igazi őszi ízeket, aromát rejt magában a birsalma. Befőtt mellett a leggyakrabban birsalmasajtot készítenek belőle. És ez csöppet sem véletlen. Káprázatosan finom, megunhatatlan, mennyei. Készítsd el ezt a cukormentes, szuperegyszerű receptet, és minderről magad is meggyőződhetsz.
A szuperegyszerű birsalmasajt hozzávalói
- 2 kg birsalma
- 1 kg cukor
Így készül a birsalmasajt gyorsan, egyszerűen
A birsalmát pucold meg, magházát távolítsd el, darabold kockákra. Öntsd a gyümölcsöt főzőedénybe, tölts rá annyi vizet, ami épp ellepi, majd lassú tűzön hevítve, főzd puhára.
Szűrd le a vizet, majd robot- vagy turmixgéppel pépesítsd a megfőtt birsalmát. A cukrot 4 deci vízben lassú tűzön forrald fel, majd addig rotyogtasd, míg besűrűsödik, sziruposodik. Öntsd a szirupot az összeturmixolt birsalmához, majd lassú tűzön, gyakran kevergetve főzd még nagyjából 30 percig.
Az elkészült birsalmasajtot óvatosan öntsd üveg- vagy porcelántálba, és abban hagyd teljesen kihűlni. Amikor kissé megdermedt a teteje, díszítheted mandulával, mogyoróval, dióval. Hűtőszekrényben, celofánba csomagolva napokig eltartható.
További birsalmából készült receptek az NLCafén
- Szezonja van: körtéből, birsalmából készített édességek
- Igazi őszi receptek birsalmából és vargányából
- 6 isteni őszi recept birsalmával, sütőtökkel
- Birsalmás tejbegríz – a recept, amit ki kell próbálnod
Fotók: Pinterest