nlc.hu
Gasztro

Megváltoznak a kenyerek és a húskészítmények

Az új szabályozásnak köszönhetően tartalmasabbak és jobb minőségűek lesznek a péksütemények, kenyerek és a húskészítmények is.

A sütőipari termékeknél és a húskészítményeknél változott az élelmiszerkönyvi előírás közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az Inforádióban.

A péksütemények és a kenyerek esetében szigorították az összetevőkre vonatkozó előírásokat, míg a húskészítményeknél azt pontosították, hogy mi is számít húsnak.

Megváltoznak a kenyerek és a húskészítmények

A rozskenyérnek például az új szabályozás szerint az eddigi 40-ről 60 százalékra emelkedik a kötelező a rozsliszttartalma. A szigorítás értelmében védett elnevezésű termékek lettek többek között a mákos kalács, a császárzsömle vagy a leveles pogácsa.

A virsli és a párizsi minimális hústartalmát 40 százalékról 51-re emelték. Szigorúbb követelményeket vezettek be emellett a csontról mechanikusan leszedett hús, vagyis az MSM felhasználhatóságával kapcsolatban is, ez ugyanis mostantól nem használható fel érlelt kolbászhoz, parasztkolbászhoz, szalámihoz, téliszalámihoz.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top