Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy vannak olyan ételek, amelyeknek annyi jótékony hatása van a szervezetünkre, hogy bármennyit fogyaszthatunk belőlük, mert csak a javunkra válnak. Ezek az ételek érdemelték ki a szuperkaja elnevezést. Ám ahogy a népi bölcsesség tartja: jóból is megárt a sok. Most lerántjuk a leplet három olyan valóban nagyon egészséges ételről, amikből azért tartanunk kell a mértéket.
1. Tonhal
A tonhal, bár tele van egészséges zsírokkal és kiváló proteinforrás, heti egy konzervnél többet nem javasolt belőle fogyasztani. A tonhal ugyanis fokozottan ki van téve az óceánok szennyeződéseinek, amelyek az emberi szervezetre is több szempontból károsak lehetnek: hormonproblémákhoz és termékenységi zavarokhoz vezethetnek.
2. Spenót
A spenót szintén szuperegészséges, de magas kalcium-oxalát-tartalma miatt könnyen bajba sodorhat: ez a vegyület ugyanis hozzájárul az epekövek kialakulásához.
3. Mandula és brazil dió
A mandula és a diófélék is az epének okozhatnak problémát: magas rosttartalmuk hasi diszkomfortérzethez és epekőhöz vezethet.
Forrás: Thrive Market