Ez a recept nem csupán sütőtökkrémleves – ezzel a recepttel talán a legfinomabb, amit eddig készítettél. Lágyan krémes, bársonyosan finom. A sütőtök, a tejszín és a pirított bacon kihagyhatatlan párosítása. Egyszerűen mennyei, amit mindenképpen ki kell próbálni.
A mennyei sütőtökkrémleves hozzávalói
- 1 kg sütőtök
- 1 liter csirkeleves (kockából, leveslapból is készíthető)
- 1,5 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk. friss apróra vágott vagy csipetnyi szárított kakukkfű
- 1/2 tk. friss összenyomott gyömbér
- 1/2 mk. őrölt fahéj
- 1/2 mk. szerecsendió
- 6 szem bors
- ízlés szerint só
A tálaláshoz
- 4-5 szelet pirított bacon
- reszelt parmezán
- tejföl
Így készítsd el a sütőtökkrémlevest
Főzőedénybe töltsd a recept szerinti csirkelevest, add hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát és a szintén felaprított sütőtököt. Lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a borsot, az ízlés szerinti mennyiségű sót. Fedő alatt 15-20 perc alatt főzd puhára a sütőtököt.
Merd ki a levesből a sütőtökkockákat, kevés lével és a tejszínnel felöntve turmixold pépesre. Öntsd vissza a levesbe, forrald fel ismét, és főzd még 5-10 percig.
A különlegesen finom sütőtökkrémlevest forrón szedd tálkákba, adj mindegyikhez 1 evőkanál tejfölt, szórd meg reszelt sajttal és az apró kockákra vágott baconszalonnával.
Próbálj ki más sütőtökkrémleves-receptet az NLCafén
- Így készül a klasszikus sütőtökkrémleves egyszerűen
- Készíts különleges kókusztejes sütőtökkrémlevest
- 5 páratlan sütőtökkrémleves, amelyek nélkül nem múlhat el az ősz
- Az ősz levese: fokhagymás sütőtökkrémleves
Fotók: Pinterest