A gyorskaják világában egy vegetáriánus egészen addig elveszve érezheti magát, amíg rá nem talál a falafelre, ami megannyi lehetőséget kínál, mint a húsok. A falafelből nemcsak golyókat készíthetsz, amiket aztán pitába töltesz, hanem formázhatsz belőle pogácsát is – innen pedig már csak egy lépés választ el, hogy megalkosd a tökéletes vegaburgert!
Falafeles-fetás vegaburger
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 400 g száraz csicseriborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lila hagyma
- 1 kiskanál római kömény
- 1 kiskanál harissa vaj
- 2 evőkanál liszt
- friss petrezselyem
- friss koriander
- 50 g feta sajt
- hamburgerzsemle
- paradicsomkarikák
- saláta
- salsaszósz
Elkészítés:
- A csicseriborsót, a hagymákat, a római köményt, a harissát, a lisztet, a petrezselymet és a koriandert tedd aprítógépbe, és aprítsd sima masszává.
- A masszából formázz 4 golyót, lapítsd ki őket és tégy a közepükbe 1-1 darab fetát. Ezután ismét gyúrd őket össze, majd végül formázz belőlük pogácsákat.
- Körülbelül 5 percig süsd át mindkét oldalukat olajban.
- Nem maradt más hátra, mint hogy összeállítsd a burgereket: tégy a zsemlékbe salátát, paradicsomot, salsaszószt és a falafeleket, majd kínáld meg egy kis korianderrel is. Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty