A sajttortát mindenki szereti, az almás sütemények pedig ősszel egyszerűen kihagyhatatlanok. Adja magát, hogy kísérletezzük a kettő találkozásával! Nem lövünk le nagy poént, ha eláruljuk, hogy az eredmény valami fantasztikus lesz. Az almás-karamellás sajttorta mindenki őszi kedvence lesz, ráadásul az elkészítése olyan egyszerű, hogy még a gyerkőcöket is bevonhatjuk. Íme:
Almás-karamellás sajttorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 2 csésze kekszmorzsa
- egy kiskanál barna cukor
- 1/3 csésze olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 450 g krémsajt
- 1/4 csésze barna cukor
- 1/4 csésze fehér cukor
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 1 kk. fahéj
- 1/4 kk. gyömbér
- 2-3 csepp vaníliakivonat
- 2 zöld alma meghámozva, vékony szeletekre vágva
A feltéthez:
- 1/4 csésze zabpehely
- 1/4 csésze liszt
- 1/4 csésze barna cukor
- 1 kk. fahéj
- 2 ek. olvasztott vaj
- karamellszósz
Elkészítés:
- Az alaptészta hozzávalóit keverjük el, és nyomkodjuk el egy kivajazott tortaformában. 180 fokos sütőben 5 percig süssük.
- A töltelék hozzávalóit (az almán kívül) robotgéppel dolgozzuk össze egy nagy tálban, majd tegyük félre.
- A feltét hozzávalóit is keverjük össze egy tálban, és tegyük félre.
- Kanalazzuk rá a krémet a tésztára majd helyezzük rá az almaszeleteket. Ezután a feltétet is tegyük rá, majd az egész mehet 180 fokos sütőbe, 30 percre.
- Ha megsült, locsoljuk meg karamellszósszal.
Forrás: Tasty