Ha valamiről azt hitted, jól csinálod az életben, az biztosan a pizzaevés volt. Egy kerek cucc, ami fel van vágva általában nyolc szeletre, te pedig szépen megfogsz egyet a végénél, ott a ropogós tésztakéregnél, a háromszög csúcsát pedig a szádhoz emeled… ennyi, nem? Hát nem.
Eleve rosszul kezdődik a dolog ezeknél a háromszögeknél. A hagyományos nápolyi, azaz ropogós, vékonyra nyújtott tésztájú pizzát ugyanis úgy kell enni, hogy a szeletet félbehajtjuk, és úgy emeljük a szánkhoz. Ne kérdezd miért, egyszerűen így kell.
Bár tény, hogy a nápolyi olaszok szerint semmi nem rosszabb annál, mintha késsel-villával látnánk neki a pizzaevéshez – az az ő szótárukban nagyjából egyet jelent a szentségtöréssel. Szóval figyeljünk rá, hogy ha nem is hajtogatjuk, legalább biztosan kézzel esszük meg azt a szeletet.