Gasztro

Fogadjunk, hogy eddig nem jól etted a pizzát!

Szeletek? Háromszög? Ugyan már! Elmondjuk, hogyan kell igazából pizzát enni – legalábbis azt a ropogós, vékony tésztás fajtát!

Ha valamiről azt hitted, jól csinálod az életben, az biztosan a pizzaevés volt. Egy kerek cucc, ami fel van vágva általában nyolc szeletre, te pedig szépen megfogsz egyet a végénél, ott a ropogós tésztakéregnél, a háromszög csúcsát pedig a szádhoz emeled… ennyi, nem? Hát nem.

Eleve rosszul kezdődik a dolog ezeknél a háromszögeknél. A hagyományos nápolyi, azaz ropogós, vékonyra nyújtott tésztájú pizzát ugyanis úgy kell enni, hogy a szeletet félbehajtjuk, és úgy emeljük a szánkhoz. Ne kérdezd miért, egyszerűen így kell.

Fogadjunk, hogy eddig nem jól etted a pizzát!

Bár tény, hogy a nápolyi olaszok szerint semmi nem rosszabb annál, mintha késsel-villával látnánk neki a pizzaevéshez – az az ő szótárukban nagyjából egyet jelent a szentségtöréssel. Szóval figyeljünk rá, hogy ha nem is hajtogatjuk, legalább biztosan kézzel esszük meg azt a szeletet.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top