Nem kell órákat a konyhában töltened ahhoz, hogy fejedelmi reggelit készíts! Elég, ha ismered a módját, hogyan dobhatod fel egyszerűen a hagyományos rántottát. Ehhez a mediterrán változathoz mindössze 5 percre lesz szükséged, és utána máris úgy érezheted magad, mintha egy nyaraláson költenéd el a reggelidet.
Mediterrán rántotta
Hozzávalók:
1 főre
- 2 tojás
- 1 csipet só
- fél ek. olívaolaj
- fél csésze bébispenót
- egy csipet piros paprika
- 1/4 csésze szárított paradicsom, felkockázva
- 1/4 csésze piros kaliforniai paprika, felkockázva
- 1 ek. reszelt parmezán és még egy kicsi a tálaláshoz
- frissen őrölt bors
- petrezselyem
Elkészítés:
- Egy tálban verd fel a tojást a sóval, tedd félre.
- Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd 1 perc elteltével add hozzá a piros paprikát és a spenótot. Közepes lángon addig főzd, amíg a spenót meg nem fonnyad.
- Add hozzá a paradicsomot és a kaliforniai paprikát, várj fél percet ,majd öntsd rá a tojást és süsd fél-1 percig.
- Vedd le a tűzről, keverd bele még melegen a parmezánt és a petrezselymet, szórd meg borssal, és már találhatod is.
Forrás: Popsugar