Használjuk ki a sütőtök-szezont, amíg még tart, most például arra, hogy mindenki nagy kedvencét, az édes csokis brownie-t egy kicsit egészségesebb verzióban készítsük el!
Hozzávalók:
- 300 gramm sült tök
- 1/2 sült cékla
- 100 gramm darált mandula
- 50 gramm zab
- 200 gramm datolya
- 2 ek olvasztott kókuszolaj
- 6 ek kakaópor
- 6 ek juharszirup
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
2. A sütőtököt a céklát és a datolyát dolgozzuk össze (lehetőleg géppel) egyenletes masszává!
3. Adjuk a keverékhez a többi hozzávalót, míg egységes tésztát nem kapunk!
4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 35-40 percig süssük, a kész brownie-t csokiszósszal vagy vanília fagyival tálaljuk!