Az ősz slágerlevese kétségtelenül sütőtökből készül. Ezt a népszerű zöldségfélét korábban szinte csak megsütve fogyasztottuk, de hála a mára számtalan formában elérhető recepteknek, igen sokféle levest főzhetsz belőle. Szóval, még csak nem is unalmas.
Receptünkben olyan sütőtökkrémleves leírását olvashatod, amelyik ráadásul gyorsan, egyszerűen elkészíthető, kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele, mert tényleg elronthatatlan. A recept alapján megadott hozzávalókból nagyjából 8 adag sütőtökkrémlevest főzhetsz.
Hozzávalók a sütőtök krémleveshez
- 1,8 kg sütőtök
- 4 nagy alma
- 1,5 l csirkeleves
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 1/2 tk. zsálya
- 1/2 tk. szerecsendió
- ízlés szerint só, bors
Így készül a sütőtök krémleves
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, rendezd el rajta a megtisztított és apróbb kockákra vágott sütőtököt, almát és vöröshagymát, a sót és a borsot, majd locsold meg az olívaolajjal. Told a forró sütőbe és süsd kb. másfél órát, de legalább addig, amíg megpuhul és pirulni kezd a keverék.
Nagyobb edénybe töltsd a megsült sütőtökös keveréket, robotgép, közepes fordulaton, majd öntsd hozzá a csirkelevest, és a forrástól számítva 5-7 percig főzd. Add hozzá a zsályát és a szerecsendiót is.
A különlegesen finom sütőtökkrémlevest kis tálkákban pirított tökmaggal, vékonyra szeletelt mandulával kínáld.
Az NLCafén további sütőtökkrémlevesek receptjét találhatod
- Krémlevesek, amiket azonnal ki kell próbálnod – 3 melengető recept
- Így készül a klasszikus sütőtök krémleves egyszerűen
- Íme az ősz levese: krémes sütőtökleves receptje
- 5 mennyei sütőtök krémleves, amelyek nélkül nem múlhat el az ősz
Fotó: Pinterest