Készíts mennyei kínai kesudiós csirkét 20 perc alatt!

nlc | 2016. Október 18.
Csak 20 perced van, hogy összeüss valami könnyű ebédet vagy vacsorát? Próbáld ki ezt a pikáns, kínai kesudiós csirkét!

 Ha kedveled az ázsiai konyha ízvilágát, ki kell próbálnod a most következő csirkereceptet! Most végre megtudhatod, mitől lesz olyan omlós a csirke a kínai éttermekben, és egy isteni szósz elkészítésének titkát is magadévá teheted. Ráadásul minderre csak 20 percet kell szánnod! Íme:

Kínai kesudiós csirke

Hozzávalók:

4 adaghoz

Elkészítés:

  1.  Keverd össze a csirkét a szódabikarbónával úgy, hogy mindenhol érje. Tedd félre 15 percre, majd szűrd le egy tésztaszűrőben, ha pedig maradt rajta víz, itasd fel papírtörlővel.
  2. A szósz hozzávalóit (a szóját, a rizsecetet, a halszószt, a szezámolajat, a borsot) keverd össze egy zárható üvegben, és rázogasd is fel. Tedd félre.
  3. Tedd a csirkét egy tálba, önts rá 3 evőkanálnyit a kész szószból, és marináld 20 percig.
  4. A maradék szószhoz add hozzá a kukoricakeményítőt és a vizet. Rázd össze.
  5. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, pirítsd rajta 15 másodpercig a fokhagymát, majd 1 percig a hagymát is.
  6. Add hozzá a csirkét és a paprikát. Körülbelül 2 percig süsd, amíg a csirke fehérré nem válik.
  7. Öntsd rá a szószt, forrald fel, majd további 2-3 percig főzd.
  8. Szórd rá a kesudiót és tálald rizzsel. Jó étvágyat!

Forrás: RecipeTinEats

Exit mobile version