A rengeteg szuperfinom sütőtökös édesség mellett ne felejtsük el, hogy a sütőtök kiválóan kiegészíti a sós ízeket is! A most következő receptnek örülni fognak azok, akiktől gyakran vár pogácsát a család: ez a puffancs ugyanis olyan, mint a pogácsa leegyszerűsített, könnyű változata.
Parmezános-sütőtökös puffancs
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1,5 csésze konzerv sütőtökpüré, vagy egy sütőtök húsa pürésítve
- fél csésze liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 2 kiskanál hagymapor
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- növényi olaj a sütéshez
- 3/4 csésze reszelt parmezán
- 2 evőkanál rozmaring
Elkészítés:
- A két tojást és a sütőtökpürét kézi habverővel keverd alaposan össze.
- A liszthez add hozzá a sütőport, a fűszereket, majd keverd hozzájuk a sütőtökös-tojásos krémet.
- Hevítsd fel az olajat 175 fokosra és egy evőkanálnyi adagokban süsd ki a puffancsokat.
- Szórd meg őket parmezánnal és rozmaringgal, és már ehetitek is!
Forrás: Little things