
Kevés szívet melengetőbb dolog van, mint leülni egy gőzölgő tésztaétel elé, amin folyékonyra olvadt a sajt. Ráadásul ha a fogás még olyan szuperegészséges zöldségeket is tartalmaz, mint a brokkoli és a zöldbab, teljes a boldogság! Most egy egyszerű, sajtos-brokkolis gnocchi receptje következik, amit tényleg pár perc alatt összedobhatsz, éhes pedig garantáltan nem maradsz utána.
Sajtos-brokkolis gnocchi

Hozzávalók:
4 adaghoz
- 100 g zöldbab
- 100 g brokkoli
- 500 g gnocchi
- 100 g reszelt mozzarella
- 100 g reszelt parmezán
- 50 ml tejszín
- 1 tk. bors
Elkészítés:
- Forralj fel egy fél lábosnyi vizet, majd közepes lángon főzd benne pár percig a zöldbabot és a brokkolit.
- Vedd ki a vízből a zöldségeket és tedd félre őket. A megmaradt vízbe dobd bele a gnocchit és főzd 2 percig (amíg fel nem jön a víz tetejére). Ha kész, öntsd le róla a vizet.
- Keverd a zöldségeket, a sajtot, a tejszínt és a borsot a gnocchihoz, majd az egészet öntsd át egy kerámiatálba.
- Tedd 180 fokos sütőbe, 5 percre. Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty