Ha szeretnél nagyot villantani a desszerttel, próbáld ki ezt a különleges, gourmet-számba menő édességet! Az alma és a karamell igazi nyerő páros, de ha mindehhez még egy kis bourbon whiskey-t is adunk az eredmény fenomenális lesz.
Karamellás, bourbon whiskey-s alma
Hozzávalók:
- 2 csésze barna cukor
- 225 g sótlan vaj
- 1 csésze light kukoricaszirup
- 85 ml tejszín és 85 ml tej
- 230 ml Jim Beam alma ízesítésű bourbon whiskey
- 10 zöld alma (Granny Smith az ajánlott)
- 10 fapálcika
- 4 csésze sózott, pörkölt mogyoró
Elkészítés:
- Közepes lángon melegítsd fel a cukrot, a vajat és a kukoricaszirupot.
- Add hozzá a tejet és a tejszínt, majd a whiskey-t is, és addig kevergesd, amíg a szósz el nem éri a 120 °C-ot. Ezután vedd le a tűzről.
- Az almákat húzd fel a pálcikákra, és mártsd őket a karamellszószba. Ezután forgasd bele a mogyoróba, és már élvezhetitek is!
Forrás: Popsugar