Variációk rántott húsra:
- A tojáshoz adhatunk egy pici tejet, a zsemlemorzsa helyettesíthető/keverhető kukoricapehellyel, darált mandulával, darált dióval, szezámmaggal, reszelt sajttal, reszelt cukkinivel, répával stb.
- A lisztet helyettesíthetjük teljes kiőrlésű lisztekkel, vagy akár gluténmentes lisztekkel is.
- Angol módon bundázzuk a húst, ha először olvasztott vajba, majd zsemlemorzsába mártjuk, és így sütjük ki.
- Natúr sütés az, amikor csak lisztben forgatjuk meg a hússzeleteket.
- Orly módra készül a hús, ha víz és tej helyett sörrel hígított palacsintatésztába mártjuk, és így sütjük ki.
- Piccante, az olasz panírozás szerint a zsemlemorzsába fele-fele arányban parmezán sajtot tehetünk.
Sárgabarackos bundában sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 16 dkg liszt
- kevés cukor
- ízlés szerint só
- 3 db tojás
- a sütéshez olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
- 50 dkg csirkemellfilé
Elkészítés
1. A barackot cukros vízben felforraljuk, félretesszük, hagyjuk állni 20 percet, hogy megpuhuljon. A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percig állni hagyjuk.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, majd a hűtőbe tesszük. A tojássárgájához adjuk a lekvárt, a bort és 10 dkg lisztet. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét, hogy ne törjük össze a habot. Ezután hozzáadjuk a felkockázott barackot.
3. A csirkecsíkokat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a masszában megmártjuk, bő, forró olajban kisütjük. Szalvétán lecsepegtetjük, és rizzsel tálaljuk.
Kalória 425 kcal/adag
Még több rántott hús az NLCafén:
- A rántott hús nem kisgyerek kezébe való
- Vasárnapi klasszikus: rántott hús kicsit másképp
- Így lesz még finomabb a rántott hús