Gasztro

A cipóba töltött pizzát neked is ki kell próbálnod

Ha leegyszerűsítenéd a pizzasütési folyamatot, próbáld ki, hogy cipóba töltöd a pizza hozzávalóit! Az eredménytől odaleszel.

Szereted a cipóba töltött leveseket és a pizzát sem veted meg? Akkor tetszeni fog ez az ötlet, azaz a cipóba töltött pizza. Az újdonságra nyitott pizzarajongók már tudják, hogy pizzát nem csak a hagyományos formában készíthetünk, láttunk már pizzamuffinokat, sőt tölcséres pizzát is – most itt az ideje, hogy kipróbáljuk a pizzacipót. Az elkészítése ráadásul sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos pizzáé. Ha felkeltettük az érdeklődésed, jöjjön a recept!

Cipóba töltött pizza

A cipóba töltött pizzát neked is ki kell próbálnod

Hozzávalók:

A cipóba töltött pizzát neked is ki kell próbálnod
  • 1 nagy cipó
  • 250 g marinara szósz
  • 225 g mozzarella
  • 170 g pepperoni
  • egy fél hagyma, felszeletelve
  • fél csésze bazsalikom
  • 1 csésze főtt kolbász
  • 1 zöld kaliforniai paprika, felszeletelve
  • 1 csésze reszelt cheddar vagy trappista sajt

Elkészítés:

  1.  Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vágd le a cipó tetejét és vájd ki a belsejét.
  2. Kend meg a szósz felével, szórd rá a mozzarella felét és a pepperónit.
  3. Folytasd a hagymával, a bazsalikommal, a kolbásszal, a paprikával. Ezután öntsd rá a szósz másik felét, a pakold rá a maradék mozzarellát is, végül pedig szórd rá a reszelt sajt felét. 
  4. Zárd le a cipó tetejével. Csomagold az egészet alufóliába, majd egy nehéz, lapos tárggyal (például vágódeszka) 30 percig tartsd lenyomva. 
  5. Távolítsd el róla a fóliát, szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot és ha maradt, pepperonit is. 30 percig süsd.
  6. Hagyd hűlni 10 percet, majd szeleteld fel. Jó étvágyat!

 

 

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top