Gasztro

Mandulás-cseresznyés tortácska reggelire!

Itt az ideje, hogy ráálljunk a reggeli tortaevésre – kezdetnek próbáljuk ki ezt a mandulás-cseresznyés tortácskát, egy kis joghurttal megbolondítva.

Reggelire tortát? Még jó! Így legalább jól indul a nap, ráadásul nem is kell sokat melózni vele – 20 perc alatt megvagyunk az egésszel, mégis látványos, egészséges, és persze istenien édes reggeli kerülhet az asztalra!

Mandulás-cseresznyés tortácska reggelire! 

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál juharszirup
  • 2-3 csepp mandulaaroma
  • 3 evőkanál mandulatej
  • 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • magozott cseresznye félbevágva
  • 2 evőkanál mandula
  • egy csésze joghurt
Mandulás-cseresznyés tortácska reggelire!

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és kókuszolajjal kenjünk ki két kisebb tortaformát!

2. Egy csészében keverjük össze a kókuszolajat, a juharszirupot, a mandulaaromát és a tejet, amíg elegyednek, majd egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat is!

3. Keverjük a nedves alapanyagokat a szárazhoz, amíg egyenletes tésztát nem kapunk. Töltsük a tésztát a formákba és szórjuk meg a tetejét cseresznye- és manduladarabkákkal!

4. A tortácskákat süssük nagyjából 9-11 percig, sütés után hagyjuk 10 percet állni!

5. Joghurttal és még egy kis extra mandulával tálaljuk!

ToasterOvenLove

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top