Vannak olyan reggelek, mikor beérjük egy joghurttal vagy tükörtojással, és vannak olyanok, amikor majd’ meghalunk egy olyan édes finomságért a kávénk mellé, mint egy muffin. Ha tudod, hogy a pékségben kapható csokis muffinok után mardosna a bűntudat, készíts szuperegészséges, de legalább olyan isteni muffint, ami ráadásul negyedannyi kalóriát tartalmaz. Az első trükk: cseréld a vajat avokádóra! A második: édesítsd banánnal! Íme, a teljes recept:
Banános-zabos muffin avokádóval
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 1 ek. lenmag
- 3 ek. víz
- 3 érett banán
- 90 ml vaníliás szójajoghurt
- 1/2 csésze cukor
- 1/2 tk. vaníliakivonat
- 1/2 avokádó, összenyomkodva
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt)
- 2 ek. növényi eredetű proteinpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. só
A feltéthez:
- 1/3 csésze barna cukor
- 3 ek. teljes kiőrlésű liszt
- 2 ek. zabpehely
- egy csipet fahéj
- 1 ek. vaj, hűtött
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Készítsd bele a papírkosárkákat a muffinformába.
- Egy kis tálban keverd össze a lenmagot és a vizet. Tedd félre.
- Nyomkodd össze a banánokat egy villával, add hozzájuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliát és az avokádót. Keverd össze, majd add hozzá a lenmagot is.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a proteinport, a sót és a szódabikarbónát. Végül öntsd rá a banános krémre, majd alaposan keverd össze.
- Oszd el a tésztát a muffinformában és láss hozzá a feltéthez: keverd össze a hozzávalókat egy tálban, a vajjal dolgozd morzsásra. Tégy a feltétből a muffinok tetejére.
- Tedd sütőbe 18-20 percre. Jó étvágyat!
Forrás: Popsugar