Ez a leves telt, pikáns thai ízeket hoz el a konyhádba, ráadásul a legjobb, hogy nagyjából 15 perc alatt elkészülhetsz vele! Jól átforrósít majd a hűvös téli napokon.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál friss gyömbér
- 3 evőkanál thai vörös currypaszta
- 20 dkg csirkemell felkockázva
- 4 csésze csirkealaplé
- 1 csésze víz
- 2 evőkanál halszósz
- 2/3 csésze kókusztej
- 15 dkg rizstészta
- 1 lime leve
Elkészítés:
1. Egy közepes fazékban hevítsünk olajat, futtassuk meg rajta a fokhagymát, a gyömbért és a currypasztát úgy 5 perc alatt.
2. Az illatos keverékben süssük elő a csirkét néhány perc alatt!
3. Adjuk a csirkéhez az alaplevet, a halszószt és a vizet!
4. Mikor felforrt, sózzuk, vagy adjunk hozzá még fűszert ízlés szerint.
5. Egy levesestálba helyezzük el a tésztát, és öntsük rá a levest! Néhány perc alatt a forró lé megfőzi a tésztát is. Tálalás előtt facsarjunk bele egy kis lime-levet is!