Currys édesburgonya-főzelék rozmaringos szárzellerrel
Hozzávalók:
- pár csipet só
- fél kk. őrölt kömény
- 1 ek. vaj
- 3 ek. olívaolaj
- 8 dl alaplé
- 1 tk. currypor
- pár csepp citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg édesburgonya
Zeller:
- csipet só
- 1 ek. vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 3 zellerszár
- 1 tk. rozmaring
- pár csepp citrom leve
- 1 csipet chilipehely
Elkészítés
A felaprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, curryvel, köménnyel fűszerezem, beleforgatom a burgonyát majd felöntöm az alaplével. Sózom, borsozom és 12-14 perc alatt fedő alatt megfőzöm. Közben ellenőrizzük, hogy nehogy túlfőzzük, maradjon kicsit harapható. Amíg fő, a zellerszárakat karikázzuk fel, és egy serpenyőben olvasztott vajon és olajon kezdjük el pirítani. Finoman sózzuk, adjuk hozzá a rozmaringot, csilit és 4-5 perc alatt süssük illatosra, „pirosra\”. A főzelékből egy merőkanálnyit vegyünk ki, adjunk hozzá fél deci vizet, és pürésítsük. Öntsük vissza az alaphoz, keverjük el, és forralásig melegítsük. Kóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk, és a zellerrel tálaljuk.
Még több főzelék receptje az NLCafén:
- Tedd egészségessé a régi főzelékeket
- Kelkáposzta-főzelék konfitált fokhagymával
- Főzelékkurzus: mentás-paradicsomos burgonya