A karfiol nem éppen a legnépszerűbb alapanyag, pedig igenis készülhet belőle szaftos, ropogós finomság. Mutatjuk is a receptet!
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1/2 csésze paradicsompüré
- 2 evőkanál fehérbor
- 1/2 teáskanál bors
- 1/2 csésze reszelt parmezán
- 20 szelet prosciutto
- 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
1. Készítsük elő a karfiolt: tisztítsuk meg, szedjük le a leveleket és a fejeket vágjuk ketté vagy mérettől függően kisebb darabokra!
2. Egy nagyobb fazékban tegyünk fel vizet főni! A sós vízben főzzük meg a karfiolt, majd csöpögtessük le, és a maradék vizet itassuk fel papírtörlővel!
3. Egy kisebb edényben keverjük össze a paradicsompürét a fehér bort és a borsot! Kenjük meg a masszával a karfioldarabkákat, majd szórjuk meg egy kevés parmezánnal!
4. Tekerjük a karfioldarabokat a prosciuttóba, majd egy serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon a falatkákat! Frissen, ropogósan tálaljuk!