- A (1 kg) szelídgesztenyét vízbe áztatjuk. (Ami feljön a víz tetejére, az rossz, kidobhatjuk.)
- Lecsepegtetjük, és domború oldalukon bevagdossuk a gesztenyéket.
- Vízben főzzük forrástól számított 10 percig, majd meghámozzuk, és 1 liter tejben puhára főzzük. Közben hozzáadunk 5-8 dkg cukrot és 1 rúd vanília kikapart magjait.
- Szűrővel kiszedjük, krumplinyomón vagy aprítógéppel simára pépesítjük a gesztenyét.(Ekkor adhatunk még hozzá kevés rumot, rumaromát is.)
- Felvert tejszínnel és ízlés szerint meggybefőttel tálaljuk.
Még több gesztenyés recept az NLCafén:
- 4 ellenállhatatlan gesztenyés édesség
- Szezonja van: süssünk gesztenyével!
- Piskótarolád gesztenyeimádóknak