Már a cukkinitészta is világmegváltó volt, de az édesburgonyából készülő tészta még annál is jobb! Ha eddig nem szereztünk be olyan készüléket, amivel spirálokra lehet vágni a zöldségeket, most már tényleg itt az idő! Édesburgonya és sűrű kesudiós szósz… a mennyekbe repít!
Hozzávalók:
- 1 csésze kesudió
- 3/4 csésze víz (és még több a kesu beáztatásához)
- 1/2 teáskanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 4 nagyobb édesburgonya spirálokra vágva
- 2 csésze bébispenót
- egy marék bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Áztassuk a kesudiót vízbe és hagyjuk puhulni nagyjából 2 órán keresztül.
2. Csöpögtessük le, és alaposan szárítsuk meg a magokat! Egy robotgépben 3/4 csésze vízzel, a fokhagymával és fél teáskanál sóval pürésítsük, míg sűrű pasztát nem kapunk belőle.
3. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele az édesburgonyaszálakat és 6-7 perc alatt enyhén pirítsuk meg. Vegyük le a hőt, és tegyük a serpenyőbe a spenótokat, hogy megfonnyadjanak.
4. Adjuk a bazsalikom felét és a krémet a tésztához – ha túlságosan sűrűnek érezzük, adjunk vizet a keverékhez!
5. A kész “tésztát” szórjuk meg a friss bazsalikom másik felével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tálaláskor öntsük nyakon egy kevés olívaolajjal!