Ha megcsömörlöttél a sütőtöktől, válaszd a hasonlóan ízletes őszi ételt, az édesburgonyát! Isteni íze és krémes textúrája mellett még egészséges is, ráadásul sokszínűen elkészíthető és izgalmasan fűszerezhető. Figyelj, mert a most következő édesburgonyás-babos egytál receptjéből lehet a következő kedvenc gyors vacsorád! Íme:
Édesburgonyás-babos egytál
Hozzávalók:
- 2-3 ek. olívaolaj
- másfél csészényi édesburgonya, vékonyra szeletelve
- 1 tk. só
- fél zöld kaliforniai paprika, felkockázva
- fél piros kaliforniai paprika, felkockázva
- fél csésze felkockázott hagyma
- fél csésze kukorica
- fél csésze fekete bab
- fél tk. fokhagyma
- fél tk. római kömény
- fél tk. chilipor
- fél tk. oregánó
- fél tk. bors
- egy kis görög joghurt és koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
- Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, dobd rá az édesburgonyát, sózd és pirítsd meg kicsit, nagyjából 3-5 percig.
- Add hozzá a paprikákat, keverd össze, majd jöhet hozzá a hagyma, a fokhagyma és a többi fűszer is.
- Ha a zöldségek kellően megpuhultak, keverd hozzájuk a kukoricát és a babot. Addig hagyd őket a tűzőn, amíg átmelegszenek és megpuhulnak
- Tálald a zöldségeket barna rizzsel vagy quinoával, egy nagy kanál görög joghurttal és egy kis korianderrel. Jó étvágyat!
Forrás: Goodful