A spagettit és a pitét is imádod? Itt az alkalom, hogy egyszerre élvezd mindkét étel legjobb tulajdonságait, az alábbi receptnek hála. A két finomság kombinációját könnyen elkészítheted, és máris csavartál egyet a hagyományos tésztaételen. Íme:
Spagettipite
Hozzávalók:
A tészta alaphoz:
- 110 g spagetti tészta félbe törve
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. vaj
- 1 csésze reszelt parmezán sajt
- 1 tojás sárgája
- 2 ek. zsemlemorzsa
A töltelékhez:
- 2 ek. növényi olaj
- 1 kis hagyma felkockázva
- 220 g darált marhahús
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 3 ek. paradicsomszósz
- 1 kk. cukor
- 1 ek. bazsalikom
- 1 csésze ricotta
- 1 tojás
- 1 kk. oregánó
- másfél csésze reszelt mozzarella sajt
Elkészítés:
- Főzd meg a tésztát al dentére.
- A meleg tésztát keverd össze a fokhagymával, a vajjal, a tojássárgájával, a parmezánnal és a zsemlemorzsával. Addig kevergesd, amíg a vaj és a sajt teljesen elolvad.
- Öntsd át egy sütőedénybe és tedd 180 fokos sütőbe. 15-20 percig süsd.
- A töltelék elkészítéséhez hevíts olajat egy serpenyőben és főzd rajta puhára a hagymát. Add hozzá a húst, és süsd barnára. Ezután mehet hozzá a paradicsom, a paradicsomszósz és a cukor. Alaposan keverd össze, majd 5 percig kevergesd még. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal.
- Egy kis tálban keverd össze a ricottát, a tojást és az oregánót.
- A megsült tésztára öntsd rá először a ricottás keveréket, majd a paradicsomos-húsos szószt, végül pedig szórd rá a mozzarellát. Így tedd vissza a 180 fokos sütőbe, 25 percre.
- Várj 10-15 percet amíg kihűl, majd ezután tálald. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty