Tutira a vegetáriánusok álma lesz ez az ízletes és egészséges, ázsiai ihletésű tofus egytál – rengeteg izgalmas ízzel.
Hozzávalók:
- 35 dkg tofu
- 1 ek. szezámolaj
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
A szószhoz:
- 1,5 ek. szezámolaj
- 1/4 csésze szójaszósz
- 1/4 csésze barna cukor (esetleg méz)
- 1/2 tk. chilis fokhagymaszósz
- 2,5 ek. mogyoróvaj
Elkészítés:
1. Először csöpögtessük le alaposan a tofut, majd vágjuk fel apró kockákra!
2. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd 200 fokon, nagyjából 20 perc alatt süssük meg a tofukockákat.
3. Készítsük el a szószt az alapanyagok összekeverésével. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon!
4. A kihűlt tofukockákat forgassuk meg a szószban és hagyjuk benne állni kábé 15 percig.
5. Eközben morzsoljuk a karfiolt apró darabokra, hogy egészen rizsszerű legyen egy reszelő vagy robotgép segítségével.
6. Hevítsünk szezámolajat, és pirítsuk meg a tofut némi szósszal együtt.
7. Ha kész, tegyük félre, öblítsük ki a serpenyőt, majd hevítsünk olajat újra, és a fokhagyma hozzáadásával pároljuk meg a karfiolt is. Tegyünk rá fedőt, hogy jól átgőzölődjön!
8. Helyezzük tányérra a karfiolt és halmozzuk rá a tofut! Melegen fogyasszuk!