Gasztro

Így születnek égetett cukorból bámulatos alkotások

Egészen bámulatosak az égetett cukorból készített díszek. Ráadásul pofonegyszerűnek tűnik, és pikk-pakk megvan. Megpróbálkoztok vele? A videó alapján akár sikerülhet is.

A videó láttán szó szerint tátva maradt a szánk. Egészen bámulatos, ahogyan ez a kínai művész  vagy csak koldus, aki ebből próbál megélni mindössze egyetlen kanál segítségével az égetett cukorból pillanatok alatt csodás művészi alkotásokat készít.

Csupán feltételezzük, a trükk lényege abban rejlik, milyen melegre hevíti fel a cukrot. Ha ugyanis túl forró, az edény aljára éghet, ha meg nem kellően meleg, nem folyik eléggé “festés” közben. Színezőanyagokat is használ, amelyekkel még pompásabbak a díszek.

Adventhez közeledve inspirációnak sem rossz, igaz?. Akár el is leshetitek a karamellás trükköt, és ámulatba ejtő karácsonyfa díszeket készíthettek. Hogy a karácsonyfára fellógatva csodásan mutatnak, abban csöppet sem kételkedünk. Aztán vízkeresztkor elropogtathatjátok, már ha addig nem fogy el. Mindenesetre ez a káprázatos videó az étel- és egyúttal az utcai művészet újabb gyöngyszeme.

Nézd meg, hogyan készül égetett cukorból mandala

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top