Gasztro

Óriási sikert aratott egy magyar sör

Újabb magyar sikernek örülhetünk. Rangos nemzetközi díjat söpörhetett be egyik sörfőzdénk. Hazánk eddig inkább borairól volt ismert, mostantól a magyar sörök is a figyelem központjába kerülhetnek. És vajon melyik sör nyerte a díjat? Mutatjuk ezt is.

A 2004 óta minden évben megrendezett European Beer Star a világ egyik legnagyobb és legismertebb sörszakmai seregszemléje, amelyre idén a világ 44 országából 2103-féle sört neveztek.

A European Beer Star elismertségét többek között szakértő és szigorú bíráinak köszönheti. Idén 124 fős szakértői kör vakkóstolással értékelte a sörök szín-, illat-, ízvilágát és az összbenyomást. A harminc országból érkező bírák között sörfőző mesterek, ismert szakemberek és sörsommelier-k szerepeltek.

Más versenyekkel ellentétben a European Beer Staron kategóriánként csupán egy-egy arany, ezüst és bronzérmet ítélnek meg. Amennyiben a zsűri nem talál olyan sört, amely elérné az elvárt szintet, az adott érmet abban az évben nem osztják ki.

A rangos nemzetközi versenyre korábban is több magyar sörfőzde nevezett, de közülük eddig csak a HopTop Brewery tudott érmet szerezni. A sörfőzde sikere azért is elképesztő, hiszen a gyártást augusztusban kezdték meg. Hazánkat elsősorban borairól ismerik el, ez a magyar siker ugyanakkor a söreinkre is felhívja a figyelmet.

A szerdai nürnbergi díjkiosztón elismert Midnight Express a sörfőzde jellemzése szerint igazi, hamisítatlan fekete sör, bársonyos krémes habbal. Hidegen a pörkölt, kávés, füstös illatok, ízek jellemzik, és ahogy lassan melegszik fel, úgy tárulnak elő a csokoládés ízek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top