nlc.hu
Gasztro
Óriási sikert aratott egy magyar sör

Óriási sikert aratott egy magyar sör

Újabb magyar sikernek örülhetünk. Rangos nemzetközi díjat söpörhetett be egyik sörfőzdénk. Hazánk eddig inkább borairól volt ismert, mostantól a magyar sörök is a figyelem központjába kerülhetnek. És vajon melyik sör nyerte a díjat? Mutatjuk ezt is.

A 2004 óta minden évben megrendezett European Beer Star a világ egyik legnagyobb és legismertebb sörszakmai seregszemléje, amelyre idén a világ 44 országából 2103-féle sört neveztek.

A European Beer Star elismertségét többek között szakértő és szigorú bíráinak köszönheti. Idén 124 fős szakértői kör vakkóstolással értékelte a sörök szín-, illat-, ízvilágát és az összbenyomást. A harminc országból érkező bírák között sörfőző mesterek, ismert szakemberek és sörsommelier-k szerepeltek.

Más versenyekkel ellentétben a European Beer Staron kategóriánként csupán egy-egy arany, ezüst és bronzérmet ítélnek meg. Amennyiben a zsűri nem talál olyan sört, amely elérné az elvárt szintet, az adott érmet abban az évben nem osztják ki.

A rangos nemzetközi versenyre korábban is több magyar sörfőzde nevezett, de közülük eddig csak a HopTop Brewery tudott érmet szerezni. A sörfőzde sikere azért is elképesztő, hiszen a gyártást augusztusban kezdték meg. Hazánkat elsősorban borairól ismerik el, ez a magyar siker ugyanakkor a söreinkre is felhívja a figyelmet.

A szerdai nürnbergi díjkiosztón elismert Midnight Express a sörfőzde jellemzése szerint igazi, hamisítatlan fekete sör, bársonyos krémes habbal. Hidegen a pörkölt, kávés, füstös illatok, ízek jellemzik, és ahogy lassan melegszik fel, úgy tárulnak elő a csokoládés ízek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top