A sütőben sült francia lecsóban nem fogsz csalódni!

nlc | 2016. November 10.
Igazi szín- és ízorgiát élhetsz át, ha elkészíted a hagyományos lecsó zöldséges, francia, sütőben sült rokonát!

A ratatouille a franciák húsmentes válasza a lecsóra. Padlizsánból, cukkiniből, paradicsomból és tökből áll, na és persze egy isteni, fűszeres szószból. Most még egyet csavarhatsz rajta, azzal, ha sütőben sütöd. A végeredmény pompás, ízletes és egészséges vacsora lesz!

 Sütőben sült francia lecsó

Hozzávalók: 

A szószhoz:

A fűszeres öntethez:

Elkészítés:

  1.  Melegítsd elő 190 fokosra a sütőt.
  2. A zöldségeket vékony szeletekre vágd fel, majd pakold őket egy sütőpapírral borított tepsire.
  3. A szószhoz hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Párold puhára őket. Sózd, borsozd, add hozzá a paradicsomot és főzd addig, amíg össze nem áll szósszá. Végül keverd bele a bazsalikomleveleket is.
  4. A szószt hagyd a serpenyőben, és helyezd rá körkörösen, felváltva a zöldségkarikákat.
  5. Végül készítsd el a fűszeres öntetet: ehhez keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd locsold meg vele a zöldségek tetejét.
  6. A serpenyőt fedd le alufóliával és 190 fokos sütőben süsd 1 órán át. Az utolsó 20 percre távolítsd el a fóliát. Jó étvágyat!

Forrás: Goodful

Exit mobile version